Kitaplar başı sonu belirsiz uçsuz bucaksız bir deniz. Öyleyse okumalarımızı iyi seçmeliyiz çünkü tüm kitapları okuyabilecek kadar uzun yaşamıyoruz malesef.
Ben öykü yerine roman okumayı severim, biyografi ve tarihsel temalı romanlar tercihimdir, kişisel gelişim ve yerine göre farklı türler de okuyorum. Aslında her türden en iyi örnekleri bulup okumaya çalışırım. En iyileri belirlemek için de edebiyat otoritelerinin ve kitapseverlerin yorumlarını baz alıyorum. Bana iyi geleceğini düşündüğüm kitaplar da çıkıyor bazen kendiliğinden karşıma.😊🌸
Neler okunabilir?
Öncelikle tabii ki ilgi alanınıza giren konular, ama her türe şans verin derim ben, kitaplığımız ne kadar geniş bir yelpazedeyse içsel dünyamız o oranda genişleyecektir. Antropoloji, felsefe, sosyoloji, tarih, psikoloji, teoloji, bilim, bilimkurgu, fütürizm, distopya, gastronomi, şifalı bitkiler, biyografi, otobiyografi, ekonomi, şiir, öykü, araştırma-inceleme, çizgi roman, mizah, masal, polisiye, deneme, aşk romanları... Atladıklarım da olmuştur, türler ve konular karışık oldu ama sonuçta okunabilecek böyle bir çeşitlilik söz konusu. Ayrıca ileride, kitap okuma süreçlerini nasıl planlayabileceğimize dair fikirlerimi paylaşacağım gönderilerim de olacak. Ben eskiden okuyup beğendiğim kitaplar kitaplığımda benimle kalsın isterdim, şimdi de isterim tabii ama bütçem okuma yoğunluğuma yetişemediği için son 2 yıldır halk kütüphanelerinden de faydalanıyorum, okuma aşkıyla yananlar için çok iyi bir seçenek, üstelik ücretsiz. Tabii kitap koleksiyonerliği ayrı bir konu, onu ayrı bir gönderide paylaşırım.
Bol kitaplı günler 💟