“Bu Melodi Hangi Reklamındı?” – Hafızamıza Kazınan 10 Nostaljik Reklam Müziği

Bazen bir melodi dile dolanır, mırıldanmaya başlarsınız ama o reklamın hangi markaya ait olduğu bir türlü aklınıza gelmez. “Hani çocukların dans ettiği bir bisküvi reklamı vardı…” ya da “Şu meşhur jingle hangi bankanındı?” diye düşünür durursunuz.

İşte melodisini saniyeler içinde hatırlayacağınız ama ismini bulmakta zorlandığınız o 10 nostaljik reklam müziği!

1. “Önce Kıyısından, Sonra Köşesinden…”

Cevap: Eti Puf O meşhur melodi çalmaya başladığında hepimiz aynı şeyi düşünürüz: “Renkli granüllü, yumuşacık bir bulut.” Kıyısından köşesinden yeme talimatıyla hafızalara kazınan o efsane jingle!

2. “Ağzı Olan Konuşuyor!”

Cevap: Aksigorta Sadece bir melodi değil, bir slogan olarak da hayatımıza giren bu müzik, aslında bir sigorta şirketinin dert anlatan karakterleriyle özdeşleşmişti.

3. “Susuzluğunu Onla Gider, En Büyük Lezzet…”

Cevap: Fruko “On yüz bin milyon baloncuk yuttum!” repliğiyle birlikte gelen o ferahlatıcı melodi. Yaz aylarının ve çocukluğumuzun serinletici marşı gibiydi.

4. “Bisküvi Denince Akla, Hemen Onun Adı Gelir!”

Cevap: Eti Eti Eti. “Bir bilmecem var çocuklar” diye başlayan bu jingle o kadar başarılıdır ki, reklamın sonunda markanın adını söylemenize bile gerek kalmaz. Melodi zaten sizi “Eti” demeye zorlar.

5. “Anne Bana Çay Yap, Yanına Da Onu Koy…”

Cevap: Şölen Biscolata (Eski Reklamlar) ya da daha nostaljik olanı: Ülker Bisküvi Özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olan o sıcak melodi, aile bağlarını ve ev sıcaklığını temsil eden reklamların vazgeçilmezidir.

6. “Çiğne Ve Gülümse!”

Cevap: Vivident 90’lı yılların sonu ve 2000’lerin başında “ferahlık” dendiğinde akla gelen o hareketli, modern ve dinamik reklam müziği.

7. “Hayatın Tadı!”

Cevap: Coca-Cola Sadece müziğini duyduğunuzda bile buz gibi bir şişenin açılma sesini (“pısss”) hayal ettiren, global ama bizden bir melodi.

8. “Yoksa Siz Hala Annenizin Margarinini Mi Kullanıyorsunuz?”

Cevap: Luna Müziğinden ziyade o meşhur sorusuyla hatırlanan ama arka plandaki o mutfak neşesini yansıtan melodi, margarin savaşlarının galibi olmuştu.

9. “Çat Kapı, Geldik Ama Baş Köşeye Kurulduk!”

Cevap: Pimapen 90’larda televizyonun sesini en çok açtıran, o enerjik ve operatik tınılı jingle. “Pimapen, yine Pimapen” nakaratı dile dolanır ama insanlar bazen bunu genel bir terim gibi kullandığı için markanın özel jingle’ını hatırlamakta zorlanabilir.

10. “En Değerli Giysiniz, Cildiniz…”

Cevap: Arko Nem Sakin, huzurlu ve bakım odaklı o melodi. Banyodan yeni çıkmışlık hissini müzikle anlatan ender reklamlardan biriydi.


Dilinizin ucunda olan ama bir türlü çıkaramadığınız başka neler var?

Bir çocukluk oyuncağı, eski bir bilgisayar oyunu ya da o çok meşhur ama ismi unutulmuş dizi oyuncusu… Aramaktan yorulduysanız, doğru adrestesiniz. ismineydi.com‘a gelin, o “kayıp” isimleri hep birlikte bulalım!

Yorum bırakın

Yukarı Çık